Hundcoach

hundcoach 5Mitt namn är Bastiaan och jag bor tillsammans med min familj på en gård i Sunne kommun i Värmland. Jag är född i Tanzania, uppfostrad i Holland, men bor idag i Sverige. Jag har alltid älskat hundar. För 20år sen skaffade vi vår första hund och hon var en super snäll schäfer. Tyvärr var hunden väldigt aggressiv mot andra hundar. Att promenera med henne var pinsamt. Så vi gick på kurs och efter det var livet med vår hund mycket roligare. Vi kunde gå överallt och ta med voven. Från och med den tiden blev hundsuppfostring ett ny yrke för mig. Jag gick på hundinstruktör utbildning: nivå 1 och 2. Sen dess har jag varit privat hundcoach. Min specialitet är dominerande och aggressiva hundar. Jag har utvecklad min egen metod, som jag kallar WOOF metod. Det är den metoden som jag använder i min privat träningen idag.

WOOF metod
Som hundcoach använder jag flock beteende för att lösa hundproblem. Vi som hundägare är människor, men vi måste tänka som en hund för att kunna umgås med hundar. Har vi som människa ett problem med en hund är det oftast så att vi är ingen bra flockledaren då har hunden tagit över ledarskap. Jag använder framförallt dessa 4 punkter i min metod. Och det är viktig att använda dem i ordningen som de står här:

1) Som hundägaren är du chefen: du är flockledaren
2) Som hundägaren är du lugn och självsäker
3) Alla hundar i flocken ska vara lugna och undergiven
4) Som hundägaren ger du kärlek till din hund

När en problem uppstår är det viktig att träna dessa saker med din hund, för att få tillbaka allt som var så roligt med hunden för.hundcoach 6

hundcoach 1hundcoach 3hundcoach 2